Добре дошли в страната на Българското Соколарство, където традициите имат значение! 

Българска организация ще представлява страната ни на форум за грабливите птици

Българска неправителствена организация ще представлява страната ни в Международен форум по опазване на грабливите птици.

 

 

Българската Асоциация за запазване на грабливите птици (БАЗГП) ще представлява официално страната ни на започващата в чешкия град Опочно среща на Международната асоциация по соколарство и опазване на грабливите птици IAF (http://www.i-a-f.org/), съобщиха за Интернет Медия БИГ.БГ от Асоциацията. Форумът ще се проведе от 2 до 9 октомври, а Чехия е избрана като страна-домакин заради традиционно силните позиции в този вид ловно изкуство.


Организатори на проявата са Чешко-Моравският ловен клуб и Чешкият соколарски съюз. На срещата ще се съберат повече от 400 представители на ловни и соколарски организации от целия свят. Очаква се да присъстват бизнесмени, представители на ловни и екоорганизации. Покана за участие е отправена към представители на държавната администрация на Чехия. Предварителната програма включва обособяване на 4 ловни групи - соколи, ястреби, орли и мишелови на Харис, като във всяка една от тях ще има по 3 или 4 сформирани подгрупи. На всяка група предстои обхождане на около 20 терена, разпределени между подгрупите.

България ще бъде представлявана от единствената организация, която е асоцииран член на IAF – Българската Асоциация за Запазване на Грабливите Птици. По време на едноседмичната среща българският представител Павел Якимов, председател на БАЗГП, ще представи доклад за актуалната обстановка у нас. БАЗГП е НПО с интереси в опазването на грабливите птици. Преди дни организацията прие за свой почетен член президента на Туркменистан Сапармурат Ниязов.